Уздоровлення двох біснуватих

Матвія 8:28-34

(32): А Він відповів їм: "Ідіть". І вийшли вони, і пішли в гурт свиней. І ось кинувся з кручі до моря ввесь гурт, — і потопився у воді

1. Два біснуваті (28-29)

Земля Гадаринська була язичницькою територією. Два чоловіки, що трапилися на шляху Ісусові та Його учням, були дуже люті, так що ніхто не міг переходити тією дорогою. Вони були біснуватими. Можливо, нелюдське матеріалістичне суспільство зламало їх, і вони відкрили свої серця для сатани. Біснуваті зрозуміли, що Ісус — це Син Божий, ворог сатани, тому протистояли Його наближенню. Вони боялися Його, бо Ісус має владу навіть над найсильнішими з усіх бісів. Ісус переселив усіх бісів з людей в свиней. Свині кинулися в море і подохли.

2. Місто, що не дбало про людей (30-34)

Коли жителі того міста почули про те, що сталося зі свинями та біснуватими, вони прийшли до Ісуса і попросили Його, щоб пішов з їхнього краю. Вони не прославили Бога, Який спас двох людей від влади сатани. Натомість міщани були роздратовані через втрату такої кількості свиней. Ісус пішов геть.

Молитва: Господи, будь милосердний до нашого матеріалістичного суспільства, через яке сатана може уярмлювати та знищувати людей. Постав духовних лідерів, які будуть дбати більше про людей, ніж про гроші.

Одне слово: Ісус може врятувати людину від сатани

login:
password: