Ісус зцілює сухорукого

Марка 3:1-6

(5): І споглянув Він із гнівом на них, засмучений закам'янілістю їхніх сердець, і сказав чоловікові: Простягни свою руку! І той простяг, і рука йому стала здорова!

Одного разу, коли в суботу Ісус проповідував в синагозі, там знаходилася людина з сухою рукою. Імовірно, колись з його рукою відбулося щось жахливе. Ця подія зруйнувала його життя. Він соромився своєї руки, став дуже вразливим, у нього розвинувся комплекс меньшовартості. Але коли він почув про Ісуса, у нього зародилася віра у зцілення. Він прийшов у суботу в синагогу на проповідь. Перед тим, як зцілити хворого, Ісус випробував його віру.

1. Любов Ісуса до однієї людини (1-4)

Коли Бог працює, завжди є вороги, які заважають цьому. Фарисеї уважно спостерігали за Ісусом, чи не зцілить Він сухорукого, щоб звинуватити Його в порушенні суботи. Вони думали тільки про свою вигоду і були байдужими до сухорукого. В той же час серце Ісуса горіло любов'ю. Серце Ісуса боліло, коли Він бачив страждання його душі. Ісус хотів не тільки зцілити його хвору руку, але й врятувати його душу (4). Ісус був готовий зробити це за будь-яку ціну. Щоб врятувати нас, Він заплатив на хресті найбільшу ціну - Він віддав Своє життя.

2. Простягни свою руку (5,6)

Ісус був готовий зцілити його, незважаючи ні на що, але для цього хворому була потрібна віра. Ісус наказав сухорукому показати усім свою хвору руку. Ісус хотів, щоб той повністю довірився Йому. Ісус сказав такі строгі слова не для того, щоб заподіяти йому біль, а тому, що дуже любив його. Коли хворий послухався, Ісус зцілив його. Спотворена рука стала нормальною. У кожного з нас є своя суха рука, що потребує зцілення від Ісуса.

Молитва: Господь, допоможи мені вірити в Твою любов і милість і простягнути свою суху руку.

Одне слово: Простягни свою руку

login:
password: