Господь суботи

Марка 2:23-28

(28): а тому то Син Людський Господь і суботи

У сьогоднішньому уривку фарисеї звинуватили учнів Ісуса у недотриманні суботнього спокою. Ісус знову захистив Своїх учнів, навчаючи фарисеїв, що, насправді, значить субота. Бог дав людям суботу не для того, щоб їх гнітити. Її мета - допомогти людям відпочити й відновити сили, щоб знову вільно і радісно служити Господу.

1. Зголоднілі учні (23,24)

Зерна пшениці не дуже смачні. Проте зголоднілі учні їли їх з великим апетитом. Фарисеї, які невідступно слідували за Ісусом, побачили в цьому можливість звинуватити їх. Зривання й розтирання колосків фарисеї назвали роботою, забороненою в суботу.

2. Ісус захищає своїх учнів (25-28)

Ісус відповів фарисеям прикладом з Біблії. Він нагадав їм одну подію з життя Давида - людини, яку фарисеї дуже любили і поважали. Знаходячись у вигнанні, він нагодував своїх голодних людей, не дивлячись на закон (25,26). Давид знав, що закон даний для формування особистості людини, а не щоб пригнічувати. Пригнічений і пригноблюваний стан зовсім не сприяє духовному зростанню й розвитку людини. Ісус також учив справжній меті суботи. Субота означає відпочинок. Вона дана людям, щоб цього дня вони духовно відпочивали, слухаючи слово Бога, спілкуючись з Ним у молитві та служачи іншим в ім'я Ісуса. Наш відпочинок повинен бути зосереджений на Ісусі, а не на формальному виконанні якихось обов'язків (28). Справжнє спілкування з Богом наповнює нас радістю і силою, а формалізм - тільки втомою, скаргами й незадоволеністю.

Молитва:Господь Ісус, допоможи мені вивчати Біблію і покорятися Твоєму слову. Коли я втомлююся, навчи мене приходити до Тебе і відпочивати, щоб з оновленою силою, надією і серцем далі служити Тобі.

Одне слово:Ісус Христос - Бог і Господь кожного дня

login:
password: