Заповідь Бога чи людські звичаї?

Марка 7:1-13

(7): Та однак надаремне шанують Мене, бо навчають наук людських заповідей

1. Звинувачення проти учнів (1-5)

Учні не здійснювали традиційного омивання рук перед їжею, як то заведено в юдеїв. Фарисеї ж дуже серйозно ставилися до цього обряду. Вони мили руки не стільки з метою особистої гігієни, а слідуючи стародавнім звичаям. Одного разу, помітивши, що учні Ісуса почали їсти, не помивши рук, вони поскаржилися на них Ісусу. Вони слідували за Ісусом не для того, щоб навчитися в Нього істини, а щоб знайти можливість звинуватити Ісуса.

2. Служи Богу серцем (6-13)

Ісус не став дорікати Своїм учням. Він побачив серйознішу проблему, на яку не звертали уваги фарисеї. Це - їхня хитрість. Вони поводили себе як вельми побожні люди, говорили духовні слова, але їхні серця були сповнені брудних думок і злості. Вони вивчали Біблію не для того, щоб покаятися і наблизитися до Бога. Ісус хотів зняти з них цю маску благочестя і виставити назовні їх невидимі гріхи, щоб вони жили перед Богом, а не перед людьми. Сам Бог засвідчив, що їхні серця і душі були далекі від Нього.

Молитва:Господь, прости що живу перед людьми, а не перед Тобою. Навчи мене істинного благочестя і через покору Твоєму слову допоможи кинути виклик поверхневому і лицемірному християнству мого часу.

Одне слово:Живіть перед Богом

login:
password: