Як тобі на ім'я?

Марка 5:1-13

(9): І запитав Він його: "Як тобі на ім'я?" А той відповів: "Легіон мені ймення - багато-бо нас"

1. Одержимий нечистим духом (1-8)

Коли Ісус з учнями прибули на інший бік Галілейського моря, вони зустріли чоловіка одержимого нечистим духом. Ймовірно, раніше він жив у місті зі своєю сім'єю. Але зараз цей чоловік мешкав в могильних печерах. Він розривав ланцюги, розбивав кайдани і не одягався в одяг (Лк. 8:27). Біснуватий хотів бути вільним. Але він не був вільним, бо легіон бісів вселився в нього. Цей чоловік, з одного боку, хотів щоб Ісус допоміг йому, тому здалеку прибіг до Ісуса. Але, з іншого боку, він боявся повністю відкритися Ісусу. Він не знав, що тільки ставши рабом Ісуса, ми знайдемо справжню свободу.

2. Ісус зцілює одержимого нечистим духом (9-13)

Запитавши про його ім'я, Ісус тим самим запропонував одержимому щиро поговорити, щоб той відкрив усе, що в нього було на серці. Чоловік сам не розумів, що з ним діялося, бо через гріх він втратив образ Бога. Але він розповів Ісусу свою проблему. Ісус зцілив його, не пошкодувавши 2000 свиней, які тут паслися.

Молитва: Господь, зараз Ти запитуєш моє ім'я. Я відкриваю Тобі своє серце, бо хочу щиро і особисто спілкуватися з Тобою. Зглянься на мене і вижени гордість, гнів та егоїзм з мого серця.

Одне слово: Відкрий Ісусу свою проблему

login:
password: