Князь миру

Ісая 8:23-9:20

(1,17): Книга родоводу Ісуса Христа, Сина Давидового, Сина Авраамового. А всіх поколінь від Авраама аж до Давида чотирнадцять поколінь, і від Давида аж до вавилонського переселення чотирнадцять поколінь, і від вавилонського переселення до Христа поколінь чотирнадцять.

1. Дитя народилося (8:23-9:6)

Ісая бачив, що його народ поспішно прямував до загибелі. Через свої гріхи люди сиділи у темряві, уярмлені провиною та страхом. Та Бог обіцяв Дитя, Яке розіб'є ярмо. Його ім'я — Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру. Він є Христос, обіцяний нащадок Давида і Син Божий, Хто розбиває всяке ярмо гріха та провини.

2. Народ не повернувся (7-20)

Коли Бог виховував Ізраїль, він не розкаявся. Він збунтувався проти Бога. Люди були безбожними, гордими та самовпевненими. Коли Бог покарав їх, вони впевнено сказали: "Ми відбудуємо кращі будинки та посадимо кращі дерева". Вони не змирилися перед Богом та не навернулися до Нього. Боже покарання має на меті привести людей до розкаяння, та коли вони не навертаються, Його гнів загоряється і рука суду Його витягнена.

Господи, дай мені покаяння та просту віру, щоб привітати Князя миру.

Ісус — Князь миру

Пастир для Божого народу

Михей 5:1-14

1. Владика з Віфлеєму (1-5)

Обіцяний Спаситель народиться у Віфлеємі, у місті, де народився Давид. Це пророцтво говорить про Ісуса Христа. Він справжній Пастир для Божого стада, і Його велич сягає кінців землі (Мт.2:4-6). Всі, хто приймає Його правління, мають безпеку та мир (3,4).

2. Порятунок і руйнування (6-14)

Найближча подія, описана в пророцтві, - це Ассирійське вторгнення і Божий порятунок Єрусалиму. Ассирія уособлює всіх ворогів Бога. Останок Божого народу буде як роса від Господа, як краплини дощу на траві. Бог буде працювати через Свій останок, щоб завоювати весь світ і встановити Своє праведне правління в усіх народах. Бог Сам знищить ідолів, чаклунство та міста всіх народів, що не підкоряться Йому.

Господи, дякую, що виконуєш Свої обіцянки. Дякую, що Ти послав доброго Пастиря Ісуса бути моїм Спасителем і Царем.

Пастир і Цар з Віфлеєму

Родовід Ісуса Христа

Матвія 1:1-17

1. Ісус Христос, Син Давида і Авраама

Родовід Царя Ісуса розділяє історію Ізраїлю на 3 періоди: від Авраама до Давида; від Давида до переселення, від переселення до Ісуса Христа. Цар Давид є найвищою точкою в історії Ізраїлю; переселення - найнижчою, що відмічає занепад нації. Вся історія рухається до Ісуса, в Ньому Бог виконав Свою обіцянку, що дав Давиду, поставити Своє Царство навіки; Він виконав Свою обіцянку Аврааму, що благословить всіх людей через його нащадка. Навіть в часи переселення люди зберігали обіцянку про Месію.

2. Жінки в родоводі Ісуса

В родоводі Ісуса згадано 5 жінок: Тамара, Рахава, Рут, Урієва дружина та Марія. Кожна з них являє одну грань Божої дивовижної милості, і кожна показує різний тип віри. Тамара подолала фаталістичні життєві проблеми. Рахава була блудниця, а Рут — моавитянка, приходько. Ці три жінки були язичницями. Вірсавія була жінкою, що потребувала Божого пробачення, а Марія - незаміжня дівчина, котрій дана милість стати матір'ю Сина Божого. Кожну з них Бог використовував.

Молитва:Господи, допоможи мені приймати участь у Твоїй викупній історії.

Одне слово:Бог милості, Бог історії

login:
password: