Давид і Авігаїл

1 Самуїлова 25:1-44

(33): І благословенний розум твій, і благословенна ти, що стримала мене цього дня, щоб я не пішов на пролиття крови, і щоб рука моя не відімстила за мене

1. Грубість Навала (1-13)

Давид і його загін жили в пустині, як бандити, та вони не нападали на людей; більше того, вони захищали їх від филистимлян. Коли всі пастухи зібрались на святкування, Давид очікував щедрий дарунок від заможного землевласника Навала. Та Навал образив Давида; він дивився на нього як на недостойного бандита (10). Він відіслав Давидових людей ні з чим.

2. Щедрість Авігаїл (14-44)

Давид розлютився і приперезав свого меча. Але Авігаїл, вродлива і розумна жінка Навала, зійшла зустріти його з великою кількістю провізії. Вона вірила в Божу обіцянку. Вона поважала Давида як Божого слугу, вона визнала його як чоловіка, якого Господь вибрав на царювання. Вона нагадала йому, що чоловік Божий не повинен шукати особистої помсти. Вона допомогла Давиду дивитись на своє життя з Божої точки зору. Давид дякував їй за розсудливість і духовну допомогу. Пізніше, коли Навал помер від серцевого нападу, він одружився на ній.

Молитва:Господи, навчи мене вірі Давида і навчи укріплювати інших благодаттю, як Авігаїл.

Одне слово:Підбадьорюй Божих слуг

login:
password: