Давид стає втікачем

1 Самуїлова 21:1-15

(9): І сказав Давид до Ахімелеха: Чи нема тут у тебе під рукою списа або меча? Бо я не взяв до своєї руки ані меча свого, ані іншої зброї своєї, бо царська справа була нагла

1. Чому ти сам? (1-9)

Давид, чоловік за серцем Божим, помазаний царем, став вигнанцем. Саулова заздрість не знала меж і він знову вирішив вбити Давида. Тому Давид втік. Священик Авімелех переповнився тремтінням, коли побачив його. Він знав, що сталось щось недобре. Та все ж він допоміг Давиду. Він дав йому хліб, який могли їсти лише священики, а також меч Голіята. Задля власної безпеки Давид не виказав священику, що сталось. Та ця пригода коштувала Авімелеху життя.

2. Давид удає безумного (10-15)

Давид не мав пристановища, тому він пішов до Ахіша, царя Гату. Але його слава йшла перед ним, тому він знав, що він у небезпеці. Він злякався Ахіша. Він почав вдавати з себе безумного. Він переконав филистимлян, що він з'їхав з глузду, тому вони вигнали його. Бог використав життя в пустелі, щоб змирити Давида і навчити його покладатись лише на Нього. З іншого боку, Саул не пройшов тренування; він спіткнувся об свою гординю і впав. Бог виховує тих, кого любить.

Молитва:Господи, дякую Тобі за Твоє тренування з любов'ю. Допоможи мені довіряти Тобі і покладатись лише на Тебе.

Одне слово:Бог тренує тих, кого любить

login:
password: