Люди Закону

Повторення Закону 17:1-20

(19): І буде вона з ним, і буде він читати в ній усі дні свого життя, щоб учився боятися Господа, Бога свого, щоб додержувати всіх слів цього Закону та тих постанов, щоб виконувати їх.

1. Не порушуй завіту (1-7)

Більшість людей живуть відповідно до своїх почуттів і бажань, керуються власними ідеями і власними уявленнями про добро і зло. Але люди Бога - люди завіту, люди Біблії. Ідолопоклонство - таке ж порушення відносин завіту, як і перелюб - руйнування відносин шлюбу. Астрологія, спіритизм і будь-які інші види ідолопоклонства повинні бути покарані і винищенні з народу Божого.

2. Встановити правосуддя (8-13)

Тільки Бог має бути мірилом правосуддя і встановлювати порядок серед людей завіту. Судді народу мали призначатися з тих, хто знав Слово Бога і жив відповідно до нього (16:18-20). Вони повинні були бути слухняними Богу до смерті.

3. Цар (14-20)

Цар Божого народу повинен вивчати Біблію і жити по ній. Він повинен обачно ставитися до грошей, жінок та іноземної культури. Цар не повинен пишатися. Цар Соломон повинен був поважати слово Бога (3 Цар.11: 2, 2 Пар.1 :14-17; 3 Цар. 10:28)

Молитва:Господь, допоможи Твоїм людям завіту жити по Твоєму слову, а не за велінням часу.

Одне слово:Люди Бога повинні жити за Божим словом

login:
password: