Жінка, що сидить на звірині

Об’явлення 17:1-18

(14): Вони воюватимуть проти Агнця та Агнець переможе їх, бо Він Господь над панами та Цар над царями. А ті, хто з Ним, покликані, і вибрані, і вірні

1. Велика блудниця (1-6)

Ця жінка символізує велике місто, що царює над земними царями (18). "Вавилон" - це кодова назва Риму з його пантеоном богів (5). Як відомо, Рим побудований на семи горбах (9). Жінка сиділа на багатьох народах (у вірші 15 - багатьох водах), це означає, що вона багата. Вона була п‘яна від крови багатьох мучеників. Ця велика блудниця також символізує злі світові уряди, які тримають під своїм контролем всі народи і творять беззаконня.

2. Червона звірина (7-18)

Червона звірина - це диявол. Раніше він з'являвся в 12-ому розділі. Диявол дуже сильний: він буде знищений, але потім з'явиться знову. У нього сім голів - значить, він розумний. А десять рогів означають, що він володіє чималою силою. Світові держави, які знищують і гноблять народи, протистоять Богові і Його справі - співпрацюють з дияволом. На них верхи сидить жінка. Звір вестиме війну з Агнцем Ісусом. Ісус і Його вибрані переможуть в цій війні, тому що Ісус - це Цар царів. Знищення сатани станеться неодмінно.

Молитва:Господи, допоможи мені бути вірним послідовником Агнця

Одне слово:Агнець переможе

login:
password: