Пісня Мойсея і Агнця

Об’явлення 15:1-8

(3,4): І співали вони пісню Мойсея, раба Божого, і пісню Агнця, говорячи: Великі та дивні діла Твої, о Господи, Боже Вседержителю! Справедливі й правдиві дороги Твої, о Царю святих! Хто Тебе, Господи, не побоїться, та Ймення Твого не прославить? Бо один Ти святий, бо народи всі прийдуть та вклоняться перед Тобою, бо з'явилися суди Твої!

1. Гнів Бога закінчується (1,5-8)

В цьому розділі з'являються сім Анголів з сімома карами. Вони вийшли зі Святого Святих - житла Самого Бога. Коли одна з чотирьох тварин дала сімом Анголам сім золотих чаш, наповнених гнівом Бога, то храм переповнився димом від слави Божої (Іс.6:3,4). На цьому закінчиться гнів Бога до тих, хто відкинув Його милість і пішов широким шляхом цього світу.

2. Пісня Агнця (2-4)

Бог дав гусла тим, хто переміг звірину та її образ. Вони - справжні переможці, тому що їхні імена записані в книзі життя (13:8). Їм дорого коштувала відмова перейняти на себе зображення звірини (13:16). Вони славили Бога піснею Мойсея і Агнця. Всі народи прийдуть вклонитися Богові, тому що лише Він святий і гідний поклоніння.

Молитва: Господи, допоможи мені не йти на компроміс із звіром, але належати до сонму тих, що перемогли і співають пісню Агнця

Одне слово: Всі народи поклоняться перед Тобою

login:
password: