Даниїл зомлів від видіння мужа

Даниїл 10:1-11:1

(10:12): А він промовив до мене: Не бійся, Даниїле, бо від першого дня, коли ти дав своє серце, щоб зрозуміти видіння, і щоб упокоритися перед лицем твого Бога, були почуті слова твої, і я прийшов ради твоїх слів

1. Хтось подібний до Христа (1-14)

Перша група переселенців повернулася до Єрусалима в третій рік царювання Кіра. Після полону люди поверталися додому, однак там їх очікувала важка праця з відновлення храму та стін міста. Сатана як міг намагався завадити роботі. Вдома на переселенців очікувала важка духовна битва. Тому Даниїл направив всі свої духовні сили на те, щоб смирити себе перед Богом та зрозуміти Його об'явлення. Видіння великої війни привело його в такий жах, що він втратив здатність боротися далі. Але коли він всім серцем шукав Бога, хтось дуже схожий на Христа прийшов та укріпив його. Сатана намагався завадити молитві Даниїла, затримуючи мужа, що йшов до нього.

2. Дотик, що підкріплює (15-11:1)

У видінні Даниїл побачив мужа, який прийшов сповістити його про майбутнє народу. Суверенний Бог керує життям окремої людини й цілого народу. Коли Даниїл почув слова, що були звернені до нього, то тієї ж хвилі втратив всю силу так, що навіть не міг чути слово Бога, і навіть не залишилося й духу в ньому. Але коли той чоловік знов доторкнувся до нього, то сила повернулася. Через цю подію Даниїл пізнав, що Господь дає перемогу за молитвою однієї людини.

Молитва: Господи, дай мені духовну силу, щоб молитися. Відкрий очі мої, щоб я міг бачити Христа

Одне слово: Скорись та шукай Бога

login:
password: