Царство Його не буде зруйноване

Даниїл 7:1-28

(13,14): Я бачив у видіннях ночі, аж ось разом з небесними хмарами йшов ніби Син Людський, і прийшов аж до Старого днями, і Його підвели перед Нього. І Йому було дане панування й слава та царство, і всі народи, племена та язики будуть служити Йому. Панування Його панування вічне, яке не спиниться, а царство Його не буде зруйноване

1. Видіння Даниїла (1-14)

Бог дав Даниїлу пророцьке видіння, в якому показав розвиток світової історії. Суверенний Господь творить історію, керуючи окремими людьми і цілими народами. Чотири звіра з видіння пророка - це чотири могутні держави: Вавилон, Мідо-Персія, Греція та Рим. Можливо також, що вони символізують всі ті світові імперії, які періодично виникали та зникали з терен світової історії. Як бачимо, ці звірі ставали з часом все більш страшними. Але Бог, Старий днями, всівся на престолі й Син Людський йде з небесними хмарами. Ісус прийде на хмарах слави, щоб навіки встановити Своє Царство. Це видіння - наша надія.

2. Пояснення видіння (15-28)

Бог розповів Даниїлу значення цього видіння: чотири світові імперії з'являться, але врешті-решт святі Всевишнього отримають царство та будуть володіти ним навіки. Тепер ми можемо нічого не боятись, незважаючи на те, що в цьому світі таку владу мають злоба та жорстокість. Світ - це поле бою в духовній війні. Диявол постійно атакує святих Всевишнього, але Сам Бог дає перемогу Своїм людям.

Молитва: Господь, допоможи мені стати відповідальним солдатом в цій великій духовній війні

Одне слово: Син Людський іде

login:
password: