Вона зробила добрий учинок

Матвія 26:1-16

(10б, 13): Вона ж добрий учинок зробила Мені. Поправді кажу вам: де тільки оця Євангелія проповідувана буде в цілому світі, на пам'ятку їй буде сказане й те, що зробила вона!

1. За два дні до Пасхи (1-5)

Пасху святкують на згадку про те, як Бог звільнив Свій народ з Єгипетського рабства (Вихід 12). Одвірки мазали кров'ю пасхального ягняти. У кого на будинку була кров, ті спаслися, коли по Єгипту проходив Ангел смерті. Ісус прийшов, щоб стати пасхальним ягням. Він звільнив нас від рабства гріха і смерти (Ів. 1:29). Диявольські люди запланували убити Ісуса. Цим вони виконали пророцтво і засудили самі себе.

2. Вона зробила добрий учинок (6-16)

Ісус обідав у Віфанії, коли прийшла одна жінка і вилила на Його голову дороге миро. Найвірогідніше це була Марія з Віфанії (Ів. 12). Мабуть раніше вона була брудною і непотрібною через свої гріхи. Але тепер, через любов Ісуса, вона стала чистою і повноцінною. Учень Ісуса Юда не думав про любов Ісуса і милість Бога. Не дбав він і про вбогих. Він думав лише про гроші (14-16). Ісус прийняв вчинок жінки як вчинок любові і вдячності і записав його до історії Евангелії.

Молитва: Господи, допоможи мені любити Ісуса понад усе і ділити Його любов з іншими.

Одне слово: Добрий учинок

login:
password: