Притча про десять дів

Матвія 25:1-13

(4): Мудрі ж узяли в посудинках оливу

1. Десять дів (1-5)

В ті часи весільний обряд містив в собі звичай, коли молодий разом із друзями приходив з батьківського дому і урочисто вів молоду з подружками по нічним вулицям. Щоб взяти участь в цій події, діви повинні були мати світильники. В цей час молодий сильно затримався. Це було незвично для молодого, і, певне, ще багато хто змерз, очікуючи його. Ісус неодноразово повторював, що очікування Його повернення може бути досить довгим (24:48; 25:5,19). Мудрі діви взяли із собою запас оливи. Олива в цій притчі - це віра в Ісуса. Через неї Бог дає нам Духа Святого, щоб ми були терплячими.

2. Прихід молодого (6-13)

Нерозумні діви намагались позичити трішки оливи в подруг. Але ми не можемо позичити собі в когось віри. Звичка бути залежним від інших не дає нам навчитися особистій вірі. Щоб в нас була власна "олива", ми маємо особисто вивчати Біблію, коритись їй, вести особисте молитовне життя і жити перед лицем Бога.

Молитва:Господь, допоможи мені не бути залежним від інших. Допоможи мені рости в особистій вірі, щоб я був готовий зустріти Тебе в будь-який момент.

Одне слово:Бережи свою оливу

login:
password: