Прихід Сина Чоловічого

Матвія 24:15-35

(30): Тоді на небі з'явиться знак Сина Чоловічого, і тоді заридають усі племена землі й побачать Чоловічого Сина, що надходитиме на небесних хмарах з потугою та славою великою

1. Темний час (15-29)

Ісус говорить про два темні періоди в історії: 1) зруйнування Єрусалиму (70р. н.е.); 2) час, коли Він прийде знов. Він говорить про деяку "мерзоту" (15). Мерзота, це коли щось смердить настільки сильно, що від запаху аж нудить. Оригінально, мова тут йде про той випадок, коли в святе святих принесли свинячу голову (Дан. 9:37; 11:30,31). Але також, ці слова характеризують дух останніх днів. Це непокора Богу і порушення природнього порядку. В цьому страшному світі, сповненому різних бід та лжехристів, ми маємо стерегтися обману, поклонятись лише Богу і не дивлячись ні на що, берегти духовний порядок в своєму серці.

2. Син Чоловічий прийде (30-35)

Цей світ зневажає людей Божих, однак в очах Господа, Його народ - це найцінніші люди на землі (22). Його суд над цим зіпсованим світом буде страшним, однак Він стримає Свою обіцянку і пошле Ісуса в силі і славі, щоб зібрати Свій народ і привести його в Своє Царство. Ця обіцянка міцніша ніж небо і земля.

Молитва:Господи, дякую за Твою вірність до Твого народу. Допоможи мені берегти в своєму житті Твій порядок і Твої обіцянки про прихід Ісуса.

Одне слово:Ісус прийде в славі

login:
password: