Притча про винарів

Матвія 21:33-46

(42): Ісус промовляє до них: Чи ви не читали ніколи в Писанні: Камінь, що його будівничі відкинули, той наріжним став каменем; від Господа сталося це, і дивне воно в очах наших!

1. Егоїстичні винарі (33-39)

Ця притча - про появу Месії в Ізраїлі. Також це притча про всіх, хто відкидає верховну владу Бога над своїм життям. Господар, що підготував чудовий виноградник - Бог. Він впускає кожного з нас в життя. І Він посилає нам умови життя та сприятливі випадки. Він хоче, щоб ми приносили Йому частину плодів нашого життя. Юдейські лідери, які не хотіли послухатися Ісуса - Месію, схожі на винарів. Коли ми стаємо такими ж егоїстичними і витрачаємо життя для власних потреб чи вигоди, ми теж стаємо схожими на цих винарів.

2. Відкинутий камінь (40-46)

Це від Бога - взяти відкинутий камінь, Ісуса, і зробити Його основою нового Ізраїлю. Бог досі хоче плодів нашого життя. Він буде використовувати і благословляти людей, які схиляються перед Ним, визнають Його як Бога і чинять по Його волі.

Молитва:Господи, я лише управитель мого життя - маленької частини Твого виноградника. Допоможи мені жертвувати Тобі мої плоди.

Одне слово:Плід для Всевишнього Бога

login:
password: