Багатий юнак

Матвія 19:16-22

(21): Ісус каже йому: Коли хочеш бути досконалим, піди, продай добра свої та й убогим роздай, і матимеш скарб ти на небі. Потому приходь та й іди вслід за Мною

1. Що маю зробити я доброго?

Юнак, який спитав про це Ісуса, мав духовне бажання. Він був моральною людиною за людськими стандартами. Ісус вчив його, що благим є лише Бог. В світлі Божественних стандартів цей юнак був грішником. Ісус просив його виконати людські правила. Юнаку здавалось, що він все виконав. Але насправді, він не любив свого ближнього, як самого себе. Головною його проблемою було те, що він не мав зв'язку з Богом.

2. Чого ще бракує мені?

Ісус дав цьому юнаку ціль - стати Його учнем і Божим дитям. Ісус запропонував йому поміняти людські скарби на небесні і слідувати за Ним. Але юнак був рабом своїх статків, тому він сильно засмутився і відійшов геть.

Молитва:Господи, прости мене за те, що не люблю свого ближнього, як самого себе. Зроби мене вільним від матеріальних речей, щоб я міг слідувати за Тобою всім серцем. Дякую за дароване вічне життя - дар, який я ніколи не зміг би заробити.

Одне слово:Слідуй за Ісусом

login:
password: