Ісус нагодував 4000

Матвія 15:29-39

(32): А Ісус Своїх учнів покликав і сказав: Жаль Мені цих людей, що вже три дні зо Мною знаходяться, але їсти не мають чого; відпустити їх без їжі не хочу, щоб вони не ослабли в дорозі

1. Вони славили Бога Ізраїлевого (29-31)

Ісая пророкував, що Месія зробить, що сліпі будуть бачити, каліки будуть ходити, німі - говорити (Іс. 35:4-6а). Коли натовп різних людей, разом з язичниками, побачили, що все це виконується, вони прославили Бога Ізраїлевого. Вони прийшли, тому що чули про милість Ісуса до одної жінки з язичників (15:21-28). Вони прийшли, тому що потребували Божої пастирської милості.

2. Співчуття Ісуса (32-39)

У Ісуса була материнська любов та батьківське почуття відповідальності за натовп. Він покликав учнів та відкрив їм Свою турботу: "Відпустити їх без їжі не хочу, щоб вони не ослабли в дорозі". Учні вже нагодували один натовп, але учні досі обмежували можливість Божої роботи своїми силами та здібностями. Вони сказали: "Де нам купити хліба?" Ісус просив їх принести те, що в них було. Подякувавши за хліб, Він поламав їх та за допомогою учнів нагодував натовп.

Молитва:Господи, дякую за Твоє співчутливе серце. Я вірю в Твою всемогутню силу.

Одне слово:Співчутливий Ісус знає про наші потреби

login:
password: