Пророк без пошани

Матвія 13:53-58

(57б,58): Пророка нема без пошани, хіба тільки в вітчизні своїй та в домі своїм! І Він не вчинив тут чудес багатьох через їхню невіру

1. Стали вони дивуватися (53,54)

Ісус багато вчив. Він зцілював хворих і виганяв бісів. Люди, які признавали Його своїм істинним Пастирем, жили в благословенні. Ісус хотів відкрити любов Бога і Його благословення в Своєму рідному місті, тому прийшов вчити в синагогу в Назареті. Люди були здивовані Його популярністю і дивувались Його мудрості і силі. В них була можливість прийняти Його і отримати Боже благословення.

2. Чи ж Він не син теслі? (55-58)

Однак у них виникли інші думки про Ісуса. Вони почали говорити про Його людське походження. Вони не прийняли Його Божим слугою і тому втратили Його благословення. Ісус не може працювати в атмосфері невір'я. Коли ми дивимось на слуг Бога та на роботу Бога з людської точки зору, то стаємо духовно сліпими. Тоді Ісус не може працювати в нас і через нас.

Молитва: Господи, допоможи мені дивитись на Твоїх слуг і на Твою роботу з Твоєї точки зору. Забери мою гордість і дай мені смиренне серце і духовні очі.

Одне слово: Вір слову Бога; подивись на Його роботу

login:
password: