Це слово - життя ваше

Повторення Закону 32:15-47

(47): Бо це для вас не слово порожнє, воно життя ваше, і цим словом ви продовжите дні на цій землі, куди ви переходите Йордан, щоб посісти її

1. Коли Єшурун покидає Бога (15-25)

Єшурун - це ім'я, на яке Господь звертався до Свого обраного народу, Ізраїлю. Це ім'я перекладається як "праведний". Коли Божі люди віддають свої серця ідолам, тоді Бог проливає Свою любов і милість на людей, які ніколи не знали Його. Ця обіцянка являє нам рятівну Божу милість, направлену на язичників (Рим. 10:19). Бог надіявся розбудити в Свого народу заздрість, щоб вони повернулись до Нього. Коли люди зрікаються великої Божої любові, тоді вона перетворюється на гнів. Бог карає тих, кого любить, щоб привести їх до каяття.

2. Побиваю й оживлюю Я (26-47)

Тут стикаємося з цікавою дилемою: безбожні народи навіть і не знають, що вони є лише знаряддям у Божій руці, яким Він карає Свій народ. Вони марно підносяться. Втім, одного разу вони взнають про свою роль в Божому плані, тому що Бог судитиме безбожні народи, як власних ворогів. Бог викупить і поверне Свій люд. Він б'є їх лише для того, щоб зцілити і оживити.

Молитва:Господи, дякую за Твою любов. Допоможи мені покаятись перед Твоїм словом кожного дня.

Одне слово:Це для вас не слово порожнє

login:
password: