Обріжете ваші серця

Повторення Закону 10:1-22

(15,16): Тільки батьків твоїх уподобав Господь, щоб любити їх, і вибрав вас, їхнє насіння по них, зо всіх народів, як бачиш цього дня. І ви обріжете крайню плоть свого серця, а шиї своєї не зробите більше твердою

1. Бог дає закон вдруге (1-11)

Коли ізраїльтяни згрішили, поклоняючись золотому теляті, Бог вирішив їх знищити. Але Мойсей молився, і Бог пом'якшив Своє рішення. Він покликав Мойсея зійти на гору вдруге. Бог знову написав на камені десять заповідей; Він відділив левитів на особливе служіння священиків і для охорони ковчега. Бог почув молитву Мойсея і помилував цілий народ.

2. Обріжте ваші серця (12-22)

Бог є Господар землі і всього, що є на ній, але Він полюбив одного чоловіка, Авраама, і вибрав його нащадків, щоб були Його спадком. Бог вилив на Ізраїль всю Свою любов. Він хотів, щоб і люди любили Його. Любити Бога означає боятися й шанувати Його та слухатися Його слова. Обрізати серце означає відвернутися від світу і любити Бога всім серцем. Це означає відкинути егоїзм і любити безпорадних і нужденних, яких любить Бог. Це означає пам'ятати Божу милість і прославляти Бога всім серцем.

Молитва:Господи, обріж моє серце, щоб я любив Тебе і ближніх.

Одне слово:Обріжете своє серце

login:
password: