Довіряйте і кориться Господові

Повторення Закону 1:19-46

(21): Ось, Господь, Бог твій, віддає тобі цей Край. Увійди, заволодій, як говорив був тобі Господь, Бог батьків твоїх. Не бійся й не лякайся!

1. Увійдіть і заволодійте (19-25)

Коли ізраїльтяни досягли Кадеш-Барнеа, Мойсей сказав: "Ось, Господь, Бог твій, віддає тобі цей Край. Увійди... й не лякайся!". Але ізраїльтяни захотіли послати поперед себе розвідників, щоб оглянути землю. Мойсей послухався їхніх слів. Спостерігачі повернулись з плодами і розповіли про те, що Край, який дає їм Господь дійсно добрий.

2. Страх і непокора, гордість і непослух (26-46)

Люди боялись ворожих укріплень і не слухали Божих слів. Мойсей нагадав їм про те, як Бог боровся за Свій народ в Єгипті, і як вів їх через пустелю, але навіть після цих слів люди не довіряли Богові, більш того, дорікали Господові за те, що Він вивів їх, аби віддати ворогам. Господь сильно розгнівався і заприсягнувся, що жоден з цього злого покоління не ввійде в обіцяну землю. Тільки Ісус Навин і Халев могли увійти в обіцяну землю. Коли Бог виголосив Своє рішення, люди, здавалося, хотіли розкаятися. Але вони не розуміли, що розкаяння - це послух волі Бога. Вони все одно вчинили по-своєму. Вони не послухалися Бога і пішли воювати, але зазнали поразки, тому що не було з ними Бога. Мойсей назвав їх неслухняним і свавільним народом. Зараз, через 40 років, вони знов стояли на порозі Ханаану. Бог дав їм другий шанс, і застеріг їх, щоб вони не повторили колишніх помилок.

Молитва:Господи, забери від мене страх і невірство. Очисти мене від гордості. Навчи мене довіряти і коритися Тобі.

Одне слово:Довіряйте і кориться Богові

login:
password: