Любіть ворогів ваших

Матвія 5:38-48

(44): А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує

1. Підстав іншу щоку (38-42)

Старозавітний закон приніс справедливість у беззаконне суспільство. Однак учні Ісуса були покликані, щоб жити по більш високих законах любові. Коли інша людина чинить з нами несправедливо, наша перша реакція - відплатити йому тим же й навіть більше. Але Ісус сказав: "Підстав іншу щоку". Ісус Сам чинив так само. Але по милості Ісуса й завдяки Його крові, що очищає, ми можемо контролювати злість, що нахлинула, замінивши її смиренністю й любов'ю, які перемагають зло.

2. Будьте досконалі (43-48)

Іноді ми можемо любити тих, хто любить нас; і ми можемо навіть любити неслухняних агнців. Але Ісус сказав: "Любіть ворогів своїх... моліться за тих, хто переслідує вас". Ісус робив це на хресті. Він хоче, щоб ми росли в Його образ. Його стандарт високий - "Будьте досконалі". Тому ми маємо потребу в Його Євангелії. Ми потребуємо у Його прощення. Нам потрібний Ісус, Що Живе в нас. Він один може видалити з нас злість і жорстокість і замінити їх Своєю любов'ю.

Молитва: Господь, дай мені серце, подібне Твоєму.

Одне слово: Люби ворогів так само, як друзів

login:
password: