День очищення

Числа 29:1-30:1

(29:1б): ...це буде для вас день сурмлення

1. День сурмлення (1-6)

Сьомий місяць був важливим в духовному житті Ізраїля, тому що в цей місяць святкувався день очищення (Йом Киппур). Про нього звіщали сурмленням (пізніше Рош Хашана - єврейський Новий рік).

2. День очищення (7-11)

Див. також Левит 16; 23:26-32. Зробити очищення значить примиритись з Богом. Це можливо тільки через пролиття крові жертви. В день очищення первосвященик брав кров тварини, яку принесли в жертву на вівтарі, входив у святилище і кропив цією кров'ю кришку викуплення на ковчезі (до Євр. 9:6-8а). Це був час покаятись, отримати від Бога прощення гріхів і примиритись з Богом. Ісус - наш Первосвященик. Його кров очищає нас від гріхів раз і назавжди (до Євр. 9:12; Рим. 3:23-25а). Свято кущів (12-40) починається в 15 день і продовжувалося 7 днів. Це був час пригадати благодать Бога в пустелі. Ми повинні спеціально відділяти час для поклоніння Богу.

Молитва:Господи, дякую Тобі за Ісуса Христа, Агнця Божого, Чия кров очищає мене від гріхів. Допоможи мені кожен день мати час поклонятись Тобі, славити Тебе і дякувати.

Одне слово:Мир з Богом через кров

login:
password: