Обов'язки і права

Числа 18:1-32

(5;20б): І будете ви виконувати сторожу святині та сторожу жертовника, щоб не було вже гніву на Ізраїлевих синів;... Я частка твоя та власність твоя поміж Ізраїлевими синами!

1. Божий дар - не простий обов'язок (1-7)

Бог дав Аарону і його нащадкам обов'язок приносити жертви і піклуватися про святилище. Інші могли їм допомагати, але тільки Аарон і його сини могли наблизитись до жертовника у святилищі. Було лячно стояти між грішниками і святим Богом. Тепер ситуація змінилася. Ісус - наш первосвященик, а всі люди Бога - народ священиків, покликані на те, щоб допомагати людям приходити до Бога та розповсюджувати Євангеліє по всьому світу.

2. Права священиків (8-32)

Левиїни сини не отримали в спадщину землі. Бог дав їм частку від жертви, щоб задовольняти їх матеріальні потреби. Їм належало 9/10 з того, що ізраїльтяни приносили Богу (26). Але головним їх спадком був Сам Бог.

Молитва: Господи, дякую Тобі за привілей належати Тобі. Допоможи мені не бути нерозумним у цьому матеріальному світі. Допоможи нести відповідальність за розповсюдження Євангелії по всьому світі

Одне слово: Бог - мій спадок

login:
password: