Свічник і левити

Числа 8:1-26

(18,19): І взяв Я Левитів замість кожного перворідного серед Ізраїлевих синів. І дав Я Левитів, як дар Ааронові та синам його з-поміж Ізраїлевих синів, щоб вони чинили службу Ізраїлевих синів в скинії заповіту, щоб очищали Ізраїлевих синів, щоб не було поразки серед Ізраїлевих синів, щоб Ізраїлеві сини підходили до святині

1. Вказівки про семисвічник (1-4)

Аарон, коли запалював лампадки на свічнику мав запалювати всі сім лампадок так, щоб вони світили на передню сторону свічника і освітлювали всю скинію. Сім лампадок символізували сім духів Божих, та були символом Божої присутності. Бог є світло, в Ньому немає ніякої темряви.

2. Посвячення левитів (5-26)

Всі ізраїльтяни належать Богу, але первістки чоловічої статі по-особливому належать Йому. Він спас їх від смерті в Єгипті через кров пасхального ягняти. Пізніше Він призначив левитів бути на заміну перворідним. Вони були відділені, щоб виконувати служіння в скинії заповіту для всіх ізраїльтян. Вони приноситимуть жертви за гріхи всього народу. Священики були прямими нащадками Аарона, левита. Левитів посвятили Богу кров'ю жертовних тварин та через спеціальну церемонію очищення. Всі ізраїльтяни поклали руки на них, що присвятити їх Богу. Подібно цьому, віруючий в Ісуса Христа покликаний бути царственим священиком, щоб нести Євангеліє цьому гріховному світу.

Молитва: Господь, допоможи нам повністю посвятити себе для Тебе і жити, царственими священиками і святим народом, що несе Євангеліє в цей світ.

Одне слово: Повністю віддані Богу

login:
password: