Посада та робота священиків

Левит 8:1-17; 9:22-10:11;

(9:23,24; 10:3): І ввійшов Мойсей та Аарон до скинії заповіту; і вийшли вони, і поблагословили народ, і слава Господня показалася всьому народові. І вийшов вогонь від лиця Господнього, і спалив на жертівнику цілопалення та товщ. А ввесь народ бачив це, і закричали вони з радості, та й попадали на обличчя свої... І сказав Мойсей до Аарона: Це те, про що говорив був Господь, кажучи: Серед близьких Моїх Я буду освячений, і перед усім народом буду прославлений. І замовк Аарон.

1. Слава Господа явилася (8:1-9:24)

Аарон та його сини були вибрані, щоб стати священиками. Вони були зодягнені в прекрасний одяг, щоб покрити бруд їхніх гріхів. Вони повинні були бути викуплені кров'ю жертви та посвячені оливою помазання на служіння Господові (8:30). Тільки вони могли стояти перед Господом та служити Йому та Божому народові як прощені грішники. Метою всіх жертв було очищення народу, щоб Святий Дух міг перебувати серед них. Коли все це було здійснено у відповідності до Божих повелінь Мойсею, тоді слава Господня наповнила храм, та люди кричали від радості. Це була славна кульмінація історії Виходу та укладення заповіту з Богом.

2. Надав та Авігу - зловмисні грішники (10:1-11)

Надав та Авігу - це два старших сини Аарона. Вони принесли свої жертви не так, як їм заповів Господь, але самочинно. Тоді, як покарання за блюзнірство, вогонь зійшов від Господа та поїв їх. Аарону було заборонено оплакувати їх смерть, тому що він повинен бути насамперед рабом Господа, а вже потім - батьком.

Молитва: Господи, допоможи мені служити Тобі зі скромним серцем, Твоїм способом та по Твоєму слову. Очисти нас від гріха та пошли Твого Духа перебувати серед нас.

Одне слово: Бійся та слухайся Бога

login:
password: