Покладайся на Бога, а не на гроші

Еклезіяст 5:1-19

(14,18): Як він вийшов нагий із утроби матері своєї, так відходить ізнов, як прийшов, і нічого не винесе він з свого труду, що можна б узяти своєю рукою!... Також кожна людина, що Бог дав їй багатство й маєтки, і владу їй дав споживати із того, та брати свою частку та тішитися своїм трудом, - то це Божий дарунок!

1. Бійся Бога (1-7)

Бог - Всемогутній Творець. Ми повинні приходити в Його присутність, слухати Його слово, виконувати його. Він виконує те, що обіцяє нам, тому і ми повинні виконувати свої обітниці. Але часто егоїзм заважає нам пам'ятати ті обітниці, які ми дали Богу. Ми повинні боятись Бога та виконати свої обітниці. Бо інакше Бог буде гніватися.

2. Дар Божий (8-20)

Хто любить гроші, ніколи не насититься ними. Речі не можуть зробити людину щасливою, не можуть вирішити її життєвих проблем. Ми прийшли в цей світ нагими, нагими й відійдемо. Коли ми докладаємо всіх зусиль, щоб накопичити якомога більше багатства, воно стає тягарем. Та коли Бог дарує нам матеріальні чи духовні блага, це сповнює нас радістю. Тому, перш за все, ми повинні шукати Бога та Його правди (Мт.6:33).

Молитва: Господи, навчи мене перш за все шукати Тебе. Допоможи та з радістю приймати і використовувати для Твоєї слави все, що Ти даєш.

Одне слово: Люби не гроші, а Бога

login:
password: