Божий дар життя

до Римлян 5:15-21

(21): Щоб, як гріх панував через смерть, так само й благодать запанувала через праведність для життя вічного Ісусом Христом, Господом нашим

1. Дар благодаті - не переступ (15-17)

Адам порушив Божу заповідь. Таким простим переступом він зруйнував стосунки між Богом і людьми і впустив смерть у цей світ. Бог дав нам закон, щоб відкрити дійсну природу гріха. Але Бог дав дорогоцінний дар - Свого Сина Ісуса, щоб врятувати грішників. Це був дар благодаті для всіх людей. Це був дар праведності, яка робить усіх, хто прийняв її, виправданими перед Богом. Цей дар відновив розірвані стосунки між Богом і людьми.

2. Покірність, що дає життя (18-21)

Непокора Адама призвела до того, що усе людство попало під осуд. Ісус, хоч і є Сином Божим, мав навчитися покірності (Євр. 5:8). Його покірність проявилась на хресті. Ця покірність принесла пробачення гріхів і вічне життя усім, хто вірить в Нього. Гріх панує через смерть, але благодать панує через Ісуса Христа, щоб дати вічне життя усім, хто довіряє Йому.

Молитва: Господи, дякую за те, що Ти даєш життя. Допоможи мені приймати участь в Твоїй рятівній роботі через покору Тобі і Твоєму слову.

Одне слово: Благодать панує для життя вічного

login:
password: