Скинія заповіту

Вихід 33:7-11

(11): І говорив Господь до Мойсея лице в лице, як говорить хто до друга свого. І вертався він до табору, а слуга його, юнак Ісус, син Навинів, не виходив із середини скинії

1. Скинія, що поза табором (7)

Ця скинія заповіту була поза табором, бо ще й досі система жертвопринесення не була встановлена. Бог хотів перебувати серед Свого народу, та не робив цього доти, доки вони не пройшли тренування, щоб одержати відкуплення. Тому лише Мойсей та Ісус Навин (11б) були допущені зустрічати Бога в скинії заповіту. Пізніше буде інша скинія заповіту зсередини табору (Вих. 40:1-7, Чис. 2:2).

2. Мойсей зустрічає Бога (8-11)

Коли Мойсей входив до скинії заповіту, стовп хмари сходив до її входу. Всі люди вставали та поклонялися Богу, доки Мойсей не повертався до табору. Там Мойсей зустрічався та говорив з Богом не раз, а день у день. Він будував особисті стосунки з Богом. Він пізнавав Бога, щоб знайти, як він та його народ зможуть догодити Йому. Більше за все він хотів, щоб Бог погодився йти зі Своїм народом в обіцяну землю.

Молитва:Господи, допоможи мені зустрічати Тебе день у день, як це робив Мойсей. Дякую Тобі за Ісуса, Єдиного Посередника між Богом та людьми.

Одне слово:Як говорить хто до друга свого

login:
password: