Я буду відкриватися вам там

Вихід 29:1-46

(44-46): І освячу скинію заповіту, і жертівника, і Аарона та синів його освячу, щоб вони були священиками Мені. І буду Я спочивати серед Ізраїлевих синів, і буду їм Богом. І пізнають вони, що Я Господь, їхній Бог, що вивів їх із єгипетського краю, щоб перебувати Мені серед них. Я Господь, їхній Бог!

1. Висвячення на священика (1-37)

Священство - це не політична посада. Воно було встановлено для Аарона та його нащадків. Вони були священиками лише Божою благодаттю, бо самі собою вони, як і будь-хто інший, були грішниками, що потребують прощення та очищення. Хоча вони носили прекрасні шати, це не робило їх святими. Лише кров, яка символізує життя, може викупити гріх (Лев. 17:11).

2. Щоденна жертва за гріх (38-46)

Щодня священик повинен був приносити двох ягнят в жертву за гріх народу. Криваве жертвопринесення вчить нас, що Бог святий, а гріх страшний. Ці жертвопринесення вказують на Ісуса, Агнця Бога, Чия кров пролилася за грішників, задовольнила праведність Бога та зробила систему жертвопринесень Старого Заповіту непотрібною. Святий Бог приходить, щоб перебувати зі Своїм народом, коли їхні гріхи вкриті кров'ю відкуплення.

Молитва:Господи, дякую Тобі за Ісуса, Агнця Божого, Який забирає гріхи світу. Дякую Тобі, що Ти забираєш мої гріхи і приходиш, щоб перебувати зі мною.

Одне слово:Бог перебуває з пробаченими грішниками

login:
password: