Свята гора

Вихід 19:9-25

(16,17): І сталося третього дня, коли ранок настав, і знялися громи та блискавки, і густа хмара над горою та сильний голос сурми! І затремтів увесь народ, що був у таборі...І вивів Мойсей народ із табору назустріч Богові, і вони стали під горою

1. Встановлення лідерства (9)

Якщо раби, що звільнилися, бунтують, значить, вони не знають меж свободи. Початок мудрості - то страх Господній, тому потрібно боятися Бога. Бог вчив ізраїльтян ставитися до Нього і до Свого слуги Мойсея з повагою. Народ міг довіряти Мойсею і слухатися його, бо всі бачили, як він говорив з Богом.

2. Приготування до зустрічі з Богом (10-15)

Людина неправедна в думці, слові і в ділі, але вона прагне святості. Бог є святим, а людина може лише прийняти участь в Його святості, якщо приймає Його слово й підкориться Йому. Бог поклав обмеження навколо святої гори і дав вказівки людям, як освятити себе, щоб зустрітися з Богом.

3. Господнє сходження (16-25)

Люди зібралися біля підніжжя гори. Бог зійшов на вершину гори в вогні й громі. Він показав людям Свою силу і славу, вся гора димувала і тремтіла. Господь прикликав Мойсея, і затремтів весь народ.

Молитва:Господь, допоможи мені приходити до Тебе на молитву і на вивчення Твого слова з повагою.

Одне слово:Бійся Бога і корися Його слову

login:
password: