Я - Господь, Лікар твій

Вихід 15:22-27

(26): І сказав Він: Коли дійсно будеш ти слухати голосу Господа, Бога твого, і будеш робити слушне в очах Його, і будеш слухатися заповідей Його, і будеш виконувати всі постанови Його, то всю хворобу, що Я поклав був на Єгипет, не покладу на тебе, бо Я Господь, Лікар твій!

1. Вода спраглим людям (22-25а)

Забувши за три дні Божу благодать і силу, люди не могли знайти води в пустелі. Пізніше вони натрапили на джерело, але не могли з нього пити, бо вода в ньому була гіркою. Народ розчарувався і забув про Бога. Замість того, щоб молитися, вони ремствували на Мойсея, що ще раз показує їх сильний рабський менталітет. Вода перетворилася на солодку, коли Мойсей покликав до Бога, і Господь вказав йому, що потрібно зробити.

2. Слухай Боже слово і будеш здоровим (25б-27)

Бог випробовував Свій народ. Як Він змінив воду, так Він буде зцілювати їх від хвороб, що поклав на Єгипет, якщо тільки люди будуть слухати Його слово і коритися Йому. Їхня хвороба - це рабський менталітет з типовим мисленням і всіма звичками, що походять від нього. Раби дуже швидко забувають благодать. Бог зцілює людину Своїм словом. Наступну зупинку ізраїльтяни зробили в Єлімі. В тому місці було багато водних джерел. Це був знак щедрого Божого благословення.

Молитва: Господь, зціли мене від рабського менталітету, через який я забуваю Твою благодать.

Одне слово: Боже слово зцілює

login:
password: