Силою руки Господь вивів нас

Вихід 13:1-16

(14): І станеться, коли взавтра запитає тебе син твій, говорячи: Що то? то відповіси йому: Силою Своєї руки вивів нас Господь із Єгипту, із дому рабства

1. Посвяти мені кожного першородного (1-2, 11-16)

Господь постановив для Свого народу два обряди, щоб вони пам'ятали про Божу милість, Який визволив їх з Єгипту. По-перше, кожен першородний, чи то серед людей чи серед худоби, повинен бути посвяченим для Бога. Усе першородне належить Господу. Першородний син повинен бути викуплений жертвою з худоби. Перше місце в серці і в житті кожної сім’ї і кожної людини повинно належати Богу.

2. Дотримуйся свята опрісноків (3-10)

Святкувати день опрісноків і Пасхи кожного року - було другою постановою Господа. Віддаючи Богу першородне і святкуючи Пасху, ізраїльтяни пам'ятали про Божу милість і вчили своїх дітей тому, що Бог - це Всемогутній Господь, який любить їх. Божий народ повинен насадити почуття історії своїм дітям.

Молитва:Господь, як Ти вивів Свій народ з кайданів Своєю всемогутньою рукою, так Ти викупив мене з рабства гріха дорогоцінною кров'ю Ісуса. Допоможи мені пам'ятати Твою благодать і вірно вчити своїх дітей і агнців про неї.

Одне слово:Могутня рука Бога

login:
password: