Ісус був похований

Луки 23:50-56

(53): І Йосип, знявши Його, обгорнув плащаницею, і поклав Його в гробі, що в скелі був висічений, і що в ньому ніколи ніхто не лежав.

1. Йосип поховав Ісуса (50-54)

Ісая пророкував, що Месії призначать гроб разом зі злочинцями, але Його поховають у багатого (Ісая 53:9). Ісус помер разом зі злочинцями, але Його поховав впливовий і чесний чоловік. Це був Йосип з Ариматеї, чоловік Божий, що жив не за політичними міркуваннями, а за словом Бога. Він мав живу надію на Царство Бога. Він мав сміливість твердо заявити про привілей поховати Ісуса. Мабуть, це було не дешево та призвело до проблем з іншими начальниками, але він більше любив Ісуса.

2. Віддані жінки (55,56)

Хоча всі учні Ісуса розбіглися, жінки, що слідували за ним з Галілеї, до кінця залишилися з Ісусом. Вони стали свідками смерті й поховання Ісуса. Вони приготували пахощі й миро, щоб помазати Його тіло і дотримувалися суботи. Пізніше вони стали першими свідками воскресіння Ісуса.

Молитва:Господь, допоможи мені мати живу надію в царстві Бога і правильну систему цінностей, щоб я міг бути вірним Тобі до кінця.

Одне слово:Будь вірним Ісусу до кінця

login:
password: