Кесареве - кесареві, а Богові - Боже

Луки 20:20-26

(25): А Він їм відказав: Тож віддайте кесареве кесареві, а Богові Боже!

1. Годиться давати податок для кесаря, чи ні? (20-22)

Ізраїльський народ перебував під владою Риму. Релігійні лідери слідкували за Ісусом. Вони надіслали підглядачів, які вдали з себе праведних, щоб зловити Ісуса на слові. Вони знали, що Ісус живе і навчає по істині, але намагалися влаштувати Йому пастку через хитре запитання. Чи годиться Божому народу сплачувати податок лихому гнобителю, що проголошує себе богом? Якби Ісус відповів "так", це б означало, що то Він підтримує зло, з іншого боку, якби Він відкрито виступив за несплату податків, це було б злочином проти Риму.

2. Віддавайте Богові - Боже (23-26)

Ісус зрозумів хитрість фарисеїв. Він дав їм просту і вичерпну відповідь. Замість того, щоб отримувати, Божий народ повинен віддавати. "Віддавати кесареві кесареве" означає виконувати обов'язки перед суспільством, в якому ми живемо. "Віддавати Богові Боже" означає любити Бога над усе і підкорятися Йому. Ми повинні виконувати свої зобов'язання. Так ми зможемо прославити Бога.

Молитва:Господи, допоможи мені пам'ятати, що я належу Тобі і виконувати свій обов'язок перед Тобою і перед своєю країною.

Одне слово:Богові Боже, а кесареве кесареві

login:
password: