Слава повернеться в храм

Єзекіїль 43:1-27

(43:7): І сказав Він мені: "Сину людський, це місце престолу Мого, і місце стіп Моїх ніг, де Я буду перебувати навіки посеред Ізраїлевих синів, не занечистить уже Ізраїлів дім святе Ім'я Моє, вони та їхні царі розпустою своєю та трупами їхніх царів при їхньому вмиранні!"

1. Це місце престолу Мого (1-12)

Найзаповітнішою мрією полонених було повернутися в Єрусалим і поклонитися Богу в Його храмі. Але, коли Єрусалим пав, храм теж було зруйновано (40:1). В 25-ий рік полону Єзекіїль бачив величне видіння нового храму, наповненого Божою славою. Коли ізраїльтяни відкинуть своїх мертвих ідолів і свій блуд (і фізичний, і духовний), Бог прийде і житиме зі Своїм народом навіки. Це пророцтво могло виконатися лише через Ісуса, бо лише Він може жити з нами вічно (Ів. 1:14; 2:19-22). Єзекіїль мав пророкувати про цей храм, щоб люди посоромилися своїх провин і розкаялися.

2. Жертовник (13-27)

Бог показав всю жахливість і серйозність гріха через систему жертвоприношень. Жертовник і криваві жертви вказують нам на Христа, Який став досконалою і остаточною жертвою за гріх.

Молитва: Господи, Ти святий, а я - грішник. Очисти мене від моїх гріхів і оселися в моєму серці.

Одне слово: Бог живе серед пробачених грішників

login:
password: