Могутній впаде

Єзекіїль 31:1-32:32

(31:18): До кого став ти так подібний у славі та в великості серед еденських дерев? І будеш ти знижений з еденськими деревами до підземного краю, посеред необрізанців будеш лежати з пробитими мечем. Це фараон та все многолюдство його, говорить Господь Бог

1. Кедр Ливанський (31:1-18)

Бог благословив фараонове царство, щоб воно зростало і підіймалося над усім світом, як високе дерево. В порівнянні із ним навіть дерева Едему були маленькими. Але Єгипет став гордим і не дякував Богу. Тому Бог віддав його в руку сильного з народів. Єгипет буде повалено і всі народи землі жахнуться від його падіння. Хоча він був таким величним за життя, проте лежатиме серед необрізаних. Тут необрізані – це духовно мертві люди, люди без живої надії.

2. Жалобна пісня про фараона (32:1-32)

Фараон був подібний до лева чи крокодила, але його упіймають в тенета і покинуть помирати. Єгипет впаде під мечем Вавилону (11) і приєднається до інших народів – Ассирії, Еламу та інших, що загинули через свої гріхи.

Молитва:Господи Вседержителю, допоможи мені не заздрити гордим, але довіряти Твоїй справедливості. Допоможи Україні розкаятися, щоб Ти підняв нас.

Одне слово:Горді попадають

login:
password: