Меч і жезл

Єзекіїль 21:5-37

(18,32): Та він уже випробуваний. Та що ж тепер, коли йому жезло обридло? Він не встоїть, каже Господь Бог. Руїною, руїною, руїною покладу його! Та цього не станеться, аж поки не прийде Той, Хто має право, і Я Йому дам!

1. Вавилон – відкритий меч (5-22)

Єрусалим був святим містом. Але Бог обернувся проти нього через гріхи його мешканців. Він вирішив використати знаряддям Свого суду вавилонську армію, яка з відкритим мечем мала вторгнутися в Єрусалим. Неправдиві пророки використовували Божу обіцянку (Бут. 49:10), говорячи, що жезл Юди протистоятиме вавилонському мечу. Але жезл Юди був ніби гілка проти меча (15,18).

2. Праведний князь (23-37)

Вавилонський цар став на роздоріжжі, чекаючи знака, щоб вирішити знищити Єрусалим чи Раббу. За те, що юдейський народ згадував свій гріх, вони були віддані в руки вавилонського царя (29). Нечестивий князь втратить свого вінця. Вінець і жезл праведності належать Месії, Ісусу Христу. Бог віддасть їх Йому, бо Він виконав волю Бога. Бог виконує Свої обіцянки.

Молитва:Господи, навіть в найгірший час Твої обіцянки сяють, немов золото. Допоможи нам розкаятися під час покарання. Дякую Тобі за Ісуса, нашого праведного Царя.

Одне слово:Жезла відновлено

login:
password: