Єрусалим як невірна дружина

Єзекіїль 15:1-16:63

(16:59,60): Бо так говорить Господь Бог: І зроблю Я з тобою, як робила ти, що погордила присягою, щоб зламати заповіта. І згадаю Я Свого заповіта з тобою за днів твоєї молодости, і поставлю тобі заповіта вічного

1. Єрусалим - непотрібна лоза (15:1-8)

Деревина із винограду ні на що не потрібна, і тим більше не потрібна після того, як її спалять. Народ Єрусалиму був як обгоріла лоза через свою невірність Богові.

2. Притча про невірну дружину (16:1-63)

Божий народ став непотрібним з того часу, як люди наповнилися гордістю. Бог дивувався, з чого б то вони так пишалися? Бог знайшов їх і омив їх від крові, коли вони були немов покинуте немовля. Він турбувався про них, аж доки вони не виросли. Він ввійшов із ними у заповіт і любив їх, аж доки вони не стали могутньою і красивою державою на заздрість усім сусідам. Але вони почали надіятися на себе (15) і навернулися до інших божків, навіть приносячи власних дітей на поганських жертовниках. Вони сердились, коли їх порівнювали із Содомом чи Самарією. Але насправді вони перевищили їх обох у своєму ідолопоклонстві. Бог понизить і покарає їх, але не в гніві (59,60). Це для того, щоб відновити їх в Своїй любові.

Молитва: Господи, допоможи мені пам'ятати Твою велику благодать до мене. Допоможи мені бути вірним Тобі.

Одне слово: Не будь невірним

login:
password: