Другий похід до Єгипту

Буття 43:1-34

(8,9): І сказав Юда до Ізраїля, батька свого: "Пошли ж цього юнака зо мною, і встаньмо, та й ходім, і будемо жити, і не повмираємо і ми, і ти, і наші діти. Я поручуся за нього, - з моєї руки будеш його ти жадати! Коли я не приведу його до тебе, і не поставлю перед лицем твоїм, то буду винним перед тобою по всі дні!

1. Заберіть брата і йдіть (1-14)

Яків не мав вибору, його сім'я помирала з голоду. В решті решт він прийняв благання Юди і послав Веніаміна разом з братами до Єгипту за хлібом. Він також послав гроші та подарунки.

2. Виховання любов'ю (15-34)

На цей раз Йосип не поводився жорстоко зі своїми братами. Він побачив Веніаміна і заплакав, потім приготував чудовий банкет в своєму домі на їх честь. Він повернув Симеона. Але брати подумали, що в цьому доброму вчинку криються інші мотиви. Вони турбувалися про гроші, що знайшлися в їхніх мішках з хлібом і думали, що Йосип зробить їх рабами. Страх і відчуття провини примушують людей сумніватися навіть у самих добрих вчинках до них. Брати дуже нервувалися, коли сиділи на банкеті. В цей момент Йосип добре розумів їх і виховував їх з любов'ю. Він пробачив своїх братів, але він хотів, щоб вони покаялися і стали новими людьми.

Молитва: Господи, дякую за Твою викупну любов, що веде до покаяння і життя.

Одне слово: Провина забирає радість

login:
password: