Обітниця Якова

Буття 28:10-22

(20, 21): І склав Яків обітницю, говорячи: Коли Бог буде зо мною, і буде мене пильнувати на цій дорозі, якою ходжу, і дасть мені хліба їсти та одежу вдягнутись, я з миром вернуся до дому батька свого, то Господь буде мені Богом

1. Сон Якова (10-15)

Яків отримав віру і заповіт з Богом у спадщину через віруючих батьків, але особистих стосунків з Богом він не мав. Зараз він залишився на одинці. Прийшла ніч. Він взяв камінь, підклав під голову, як подушку, і заснув. Він мав жалюгідний вигляд і всього боявся. Господь з'явився йому у прекрасному сні. Він бачив драбину від землі до неба, і Господь відновив з ним заповіт, який уклав ще з Авраамом. Всі народи землі отримають благословення через його нащадків. Бог знав страх і ситуацію Якова і обіцяв перебувати з ним.

2. Обітниця Якова (16-22)

Яків прокинувся. Він зрозумів, що зустрів живого Бога, і дав обітницю. Він не стільки прагнув бути благословенним, скільки хотів вижити, і почав говорити до Бога. Бог використав його обітницю, як привід, щоб тримати Якова і тренувати його доти, доки він не навчиться вірі і покірності.

Молитва: Господи, я слабкий, щоб дотримати мої обітниці Тобі, але Ти сильний, будь-ласка, перебувай зі мною протягом моєї життєвої мандрівки.

Одне слово: Моє особисте посвячення Богу

login:
password: