Ісус плаче за Єрусалимом

Луки 19:41-48

(41): І коли Він наблизився, і місто побачив, то заплакав за ним

1. Зрозуміти Божий прихід (41-44)

Ісус заплакав посеред прославлення, бо дуже любив людей і знав, що трапиться з ними. Всі мали прийняти Ісуса як Месію, але через свою духовну сліпоту люди відвернулися від Нього. Відвертаючись від Ісуса вони відвернулися від Самого Бога і Його дарів, спасіння, любові та миру. Ісус із слізьми на очах пророкував про знищення Божого міста, Єрусалиму, яке настане в 70 р. по Р.Х. Навіть вибрані люди, якщо вони відвернуться від Божої любові, зазнають Божого гніву.

2. Дім молитви (45-48)

Прийшовши до столиці, Ісус цікавився не політичним, а духовним станом людей, їхнім служінням Богу. Він знайшов пожадливість та зіпсованість. Ісус очистив храм і замінив місце торгівлі на місце наполегливого вивчення Біблії. Релігійні лідери шукали, щоб погубити Його. Та вони не могли знайти, що вчинити Йому, бо всі люди горнулися до Нього, щоб втамувати свою духовну спрагу.

Молитва: Господь, пробач гріхи гордості та пожадливості нашого народу. Даруй мені духовний зір і відкрите серце, щоб зустріти Тебе сьогодні. Допоможи мені віддати своє серце для вивчення Біблії та молитви замість того, щоб віддавати його матеріальним речам цього світу.

Одне слово: Ісус плаче за тими, хто відвертається від Нього

login:
password: