Розчина фарисейська

Луки 12:1-12

(4,5): Кажу ж вам, Своїм друзям: Не бійтеся тих, хто тіло вбиває, а потім більш нічого не може вчинити! Але вкажу вам, кого треба боятися: Бійтесь того, хто має владу, убивши, укинути в геєну. Так, кажу вам: Того бійтеся!

1. Не бійтеся людей (1-7)

Ісус застерігав Своїх учнів не наслідувати лицемірних фарисеїв. Як у своєму житті позбутися лицемірства? По-перше, ми маємо знати, що все лицемірство стане явним у світлі Ісуса, все приховане стане відомим. По-друге, ми не повинні жити перед людьми, тому що це робить нас боязкими, та людьми з роздвоєним серцем. Страх перед людьми відкриває двері для гуманістичних думок та людських розрахунків. Ми маємо любити Бога і мати страх Божий. Він єдиний, Хто може нас врятувати від пекла. Він знає про нас все і дуже любить.

2. Визнати Ісуса перед людьми (8-12)

Християнське життя означало бути простим. Святий Дух скеровує нас до Бога, працюючи через Євангеліє. Навмисно вирішити не приймати Євангеліє, це означає відкинути Бога та Його прощення. Коли ми визнаємо Ісуса як Господа та дозволяємо Святому Духу керувати собою, тоді зникає потреба в людських підрахунках і занепокоєнні. Ми можемо жити у світлі, без страху. Дух навчає, що потрібно робити і що говорити.

Молитва:Господь, пробач мені безглуздий страх, навчи мене мати страх Господній і йти до Твого світла.

Одне слово:Бути християнином, а не фарисеєм

login:
password: