Простягни свою руку

Луки 6:6-11

(10): І, позирнувши на всіх них, сказав чоловікові: Простягни свою руку! Той зробив, і рука його стала здорова!

1. Чоловік з сухою правицею (6)

Знов була субота. Ісус вивчав Біблію в синагозі. Там він побачив чоловіка з всохлою правицею. Певне, він хотів приховати її, тому що вона мала потворний вигляд і йому було соромно. З такою рукою він не міг жити нормальним, плідним життям. Фарисеї ж дивилися на цього чоловіка, як на засіб знищити Ісуса, і зовсім не переймалися його внутрішніми стражданнями і горем.

2. Душу спасти, чи згубити? (7-11)

Цей чоловік потребував пастирської любові, тому Ісус перейнявся ним. Ісусу не подобалась поведінка пастирів, які використовували цього чоловіка лише задля власних цілей. Ісус допоміг йому здолати сором і страх, наказавши вийти вперед перед усіма людьми. Фарисеям же Він дорікав за неправильне ставлення до суботи. Вони мали б рятувати життя, а не руйнувати, робити добро, а не зло. Ісус сказав хворому: "Простягни свою руку!", тобто "відкрий свою проблему життя і потаємний страх". Чоловік той здолав сором і страх, і скорившись Ісусу, простягнув свою потворну руку. Ісус зцілив її.

Молитва: Господи, допоможи мені робити добро, а не зло. Допоможи мені кожного дня працювати задля спасіння, а не згуби життя.

Одне слово: Простягни свою руку!

login:
password: