Великий улов Симона

Луки 5:1-11

(4,5): А коли перестав Він навчати, промовив до Симона: Попливи на глибінь, і закиньте на полов свій невід. А Симон сказав Йому в відповідь: Наставнику, цілу ніч ми працювали, і не вловили нічого, та за словом Твоїм укину невода

1. Ісус навчає слову Бога (1-3)

З раннього ранку Ісус навчав слову Бога, і люди тиснулися до Нього. Поблизу був Симон з друзями, вони були зайняті своїми справами. Ісус орендував човен Симона, сів до нього і навчав народ. Хоча Він трохи відплив від берега на якому знаходились люди, але кожна людина була в Його серці.

2. Попливи на глибінь (4-7)

Ісус закінчив навчати натовп, а потім сказав до стомленого, сонного і голодного Симона знову забруднити щойно виполосканий невід. Він наказав: "Попливи на глибінь". Симон вчинив не за почуттями чи здоровим глуздом, і не за рибальським досвідом, а послухався слів Ісуса і піймав багато риби.

3. Від цього часу ти будеш ловити людей (8-11)

Петро дивився не на рибу, а на Ісуса і на себе. Він усвідомив себе грішником, не гідним бути у присутності Ісуса. Ісус же, побачивши його покірність і скромність, запропонував стати Його учнем. Ісус сказав: "Не лякайсь, від цього часу ти будеш ловити людей".

Молитва:Господи, допоможи мені слухатися Твого слова. Я грішник, але Ти очисти мене і зроби ловцем людей.

Одне слово:Попливи на глибінь

login:
password: