Скажіть мені, і я звернуся праворуч або ліворуч

Буття 24:28-49

(48): І я нахилився, і вклонився до землі Господеві, і поблагословив Господа, Бога пана мого Авраама, що Він провадив мене дорогою визначеною, щоб узяти дочку брата пана мого для сина його

1. Не буду їсти, аж поки не розкажу своєї справи (28-33)

Авраамів раб втомився і зголоднів після довгої подорожі через пустелю. Але він бачив ясне Боже провидіння у відповідь на свою молитву. Він був людиною місії, і зараз якраз настав час, щоб розповісти сім'ї Ревеки про мету свого приходу. Він засвідчив про те, як Бог відповів на його молитву і Сам вів його.

2. А тепер скажіть мені (34-49)

Авраамів раб ясно бачив, що Бог кличе саме Ревеку бути жінкою Ісаку. Але чи ясно це бачили Ревека та її сім'я? Чи погодяться вони з Божим провидінням? Він розповів їм факти, запевняючи, що в тому не було ніяких помилок. Рішення залишалося за ними. Кожна людина повинна приймати слово Бога і Боже покликання особисто і приймати власне рішення, а Божі слуги повинні робити ясний вибір.

Молитва: Господи, навчи мене ясно проповідувати Євангеліє і свідчити про Твою благодать. Допоможи мені в усьому прославляти Тебе.

Одне слово: Благословен Бог Авраама

login:
password: