Авраам та Авімелех

Буття 20:1-18

(7): А тепер верни жінку цього мужа, бо він пророк, і буде молитися за тебе, і живи. А коли ти не вернеш, то знай, що справді помреш ти й усе, що твоє

1. Коли приходить страх (1-13)

Авраам молився за Содом і став свідком його руйнування. Він був шокований. Авраам припинив молитися і переїхав на филистимську територію. Сум і страх керували його серцем і перетворили його на безглуздого та слабкого чоловіка. Авімелех виглядав як безбожний гігант. Стара грішна звичка знов повернулася до Авраама. Він розповів ту ж саму егоїстичну напів-правдиву історію, що розповідав у Єгипті (12:10-20). Він збрехав Авімелеху, і той взяв собі Сарру. Бог захищав її і зробив відповідальним за все Авімелеха, хоча той нічого не знав. Бог попередив його повернути Аврааму жінку, а Авраамові повелів молитися за Авімелеха, щоб він був живий. Бог допоміг своєму слузі Аврааму в момент його слабкості.

2. Виправдання Авімелеха (14-18)

Авраам був не правий. Він думав, що правління Бога не поширюється на филистимській території, але Бог був там. Авімелех і його люди мали страх Господній і совість. Авімелех повернув дружину Аврааму і той молився за нього. Авраамові потрібно було довіряти Богу і вірити в Його любов. Він потребував Божого виховання.

Молитва:Господь, допоможи мені любити Тебе, мати страх Господній. Допоможи пам'ятати, що Ти - Господар всіх людей.

Одне слово:Звертати увагу на Бога, а не на людей

login:
password: