Аврам і Лот поділяються

Буття 13:5-13

(8,9): І промовив до Лота Аврам: Нехай сварки не буде між мною та між тобою, і поміж пастухами моїми та поміж пастухами твоїми, бо близька ми рідня. Хіба не ввесь Край перед обличчям твоїм? Відділися від мене! Коли підеш ліворуч, то я піду праворуч, а як ти праворуч, то піду я ліворуч.

1. Бог благословив Аврама і Лота (5-9)

Аврам вийшов з Єгипту з каяттям у серці і з великим майном. Він довіряв Богові і повернувся до попереднього життя, коли ставив Господові жертовники. Лот, його небіж, жив коло Аврама, але незалежно від нього. Через Аврама Лот також став багатим. Але виникла одна проблема - майна в них було так багато, що земля не вміщала його. Між їхніми пастухами почалися сварки, тому Аврам запропонував розділитись. Аврам запропонував Лотові вибирати першим. Лот скористався слушною нагодою, та вибрав більш родючу землю. Але для Аврама відносини з Лотом були важливішими за придбання кращої землі.

2. Вибір Лота (10-13)

Йорданська околиця виглядала як поєднання Едемського саду та Землі Єгипетської. Тому Лот вибрав її і розташувався біля Содому. Про Содом тут згадано дві речі: по-перше, що він буде зруйнований, по-друге, що жителі содомські були дуже злі та грішні перед Господом. Егоїстичне рішення Лота здавалось таким незначним, але воно призвело його до погибелі.

Молитва: Господь, допоможи мені довіряти Тобі і Твоїм благословенням, бережи мене від компромісів.

Одне слово: Люди перед вибором майна

login:
password: